середа , 08.05.2024

Прикарпатців навчають надавати невідкладну медичну допомогу під час війни (ВІДЕО)

Викладачі Івано-Франківського національного медичного університету організували виїзні навчання у громадах. Там жителям показують, як надавати невідкладну медичну допомогу в умовах війни.

меддопомога

Про це інформують на сайті вишу.

Перші заняття відбулися у Тисмениці. Викладачі кафедри травматології та ортопедії, а також — військової медицини та медицини катастроф показали жителям громади, як зупинити кровотечу за допомогою підручних засобів та що потрібно робити з травмованим, щоб врятувати йому життя до приїзду медиків.

“Ми маємо загрозу з боку ворога, а у цивільного населення — доволі низька обізнаність у цих питаннях, — кажуть викладачі університету. — Нам треба боротися за майбутнє та вміти надати першу медичну допомогу насамперед дітям та вагітним жінкам”.

Курс “Надання невідкладної допомоги в умовах війни” для всіх охочих без медичної освіти проводить завідувач кафедри травматології та ортопедії професор Вадим Сулима.

Наступні навчання з надання першої домедичної допомоги для франківців відбудуться 19 березня об 11:00 у центральному корпусі медуніверситету, пишуть на сайті навчального закладу.

Читайте також:
Голова облради пояснив, чому у Франківську не було тривоги, коли бомбардували аеропорт (ВІДЕО)