понеділок , 29.04.2024

Прикарпатці можуть допомогти дітям-сиротам, які приїхали з місць проведення бойових дій

Щодня у центрі “Янголятко”, що в Коломиї, приймають сорок дітей із родин волонтерів і людей, які переїхали на Прикарпаття з інших областей України. Команда закладу працює за двома напрямами.

діти

Про це в етері Українського радіо Карпати розповіла координаторка центру Оксана П’ятничук.

Волонтерський центр матері та дитини “Янголятко” відкрили у воєнний час при Катедральному соборі Преображення Христового.

“Спочатку в мене виникла ідея створити осередок добра, тепла, любові, затишку для матерів та діток, які приїхали із зони бойових дій. Щоб вони до нас могли прийти, побути кілька годин на день, попити теплого чаю, поїсти, погратися. Почали в цьому напрямі працювати. З’явилися люди, які почали приносити допомогу: засоби гігієни, дитяче харчування, одяг, взуття”, — розповіла Оксана П’ятничук.

У центрі на волонтерських засадах працюють 20 людей. Вони готують їжу, сортують речі, надають психологічну підтримку, проводять духовні бесіди, організовують ігри й заняття, допомагають у скрутних життєвих ситуаціях.

“До нас прийшла пара, яка приїхала із зони бойових дій. Жінка — вагітна, вже мала народжувати. Люди просили про допомогу, бо їхали без нічого. Ми з допомогою волонтерів зібрали їм пакунок усього, що потрібно для народження немовлятка. А наступного дня зранку прийшов чоловік і сказав, що в них народилася дівчинка”, — поділилася координаторка центру історію, яка їй запам’яталася.

За словами Оксани П’ятничук, зараз у центрі є все необхідне. Втім, щоб заклад у цей період працював надійно, потрібне фінансування. Тож жінка просить усіх, хто має змогу, стати меценатами “Янголятка” і долучитися до доброї справи.

Читайте також:
СБУ викрила агітаторку за «відновлення СРСР» в Івано-Франківську