неділя , 05.05.2024

Прикарпаття: як і де зареєструватись переселенцю

Кількість людей, що тікає з-під обстрілів, постійно зростає. А Івано-Франківськ продовжує приймати внутрішньопереміщених осіб з різних регіонів країни. Люди приїжджають як вдень, так і вночі.

реєстрація

Про це йдеться на сайті міського голови Руслана Марцінківа.

Впродовж трьох діб усі переміщені особи повинні стати на облік та оформити відповідне посвідчення, яке спростить отримання пільг та матеріальних виплат.

У центральному ЦНАПі потік людей зростає

«Звертаюсь до всіх, хто переїжджає до Івано-Франківська. Потрібно зареєструватись у ЦНАПах міста і громади, для того, щоб ми могли допомагати, люди отримували соціальні виплати. Зрештою маємо розуміти, що війна надовго і вона не завершиться за один день. Тому ми маємо сьогодні максимально налагодити цю роботу. Розуміємо, що не всі люди залишаться в Івано-Франківську, але зараз тут перебуває велика кількість людей і очікується ще», – каже Марцінків.

Через великий наплив, вже з 8 березня вранці в Івано-Франківську відкриють додаткових 5 місць для реєстрації переселенців на вул. Військових Ветеранів 10А.

Також нагадуємо це можна зробити у ЦНАПах, а також у соціальних їдальнях, які відкриті на базі 4 ліцеїв міста: №5 (вулиця Івана Франка, 19), №9 (вулиця Гетьмана Мазепи, 169), №18 (вулиця Тролейбусна, 7), №22 (вулиця Івана-Павла ІІ, 24).

За словами директора Департаменту адміністративних послуг Богдана Пителя, зараз основна реєстрація відбувається у центральному ЦНАПі на вул. Незалежності 9. Він працює цілодобово.

«Також за необхідності при реєстрації осіб, які приїхали з інших регіонів України, їм видається допомога: продукти харчування, одяг, засоби гігієни», – зазначає Богдан Питель.

Крім того, зареєструвати люди можуть і в інших точках міста: офіси для реєстрації працюють з 9 до 16 год за адресами: вул. Галицька, 124А (“Пасічна”); – вул. Гетьмана Мазепи,185 (“Бам”); – вул. Івана Павла ІІ, 4 (“Каскад”). А також ЦНАПах в селах громади.

Заява для реєстрації.

Читайте також:
Працівники Прикарпатської райради звернулися до НАТО з закликом закрити небо (ФОТО)