понеділок , 29.04.2024

На Прикарпатті волонтери виготовляють евакуаційні стропи для українських бійців (ФОТО)

В Івано-Франківську волонтери виготовляють евакуаційні стропи для української армії. Про це в етері Українського радіо Карпати повідомив керівник благодійного фонду “Сила Прикарпаття” Іван Назарук.

евакуаційні стропи

“Евакуаційна стропа — завдовжки 6 м. Вона прошита у багатьох місцях, через кожні 30 см є лямки. Її можна використати як драбину, щоб спуститися, до прикладу, з другого поверху. Якщо боєць поранений, але при свідомості, то може пристебнутися до стропи, і його можна витягнути з поля бою. Стропа до стропи – і вже є відстань у 12 чи 18 м”, — розповів Іван Назарук для Суспільного.

Шити стропи, за словами керівника благодійного фонду, дівчатам-волонтеркам із Франківщини допомагають жінки, які вимушено переїхали з Києва. Також вони виготовляють м’які сидіння для бійців, щоб було зручно розміститися на землі чи у бронетехніці.

Наразі волонтери розглядають ще один проєкт, над яким працюватимуть.

“Наш один волонтер запропонував зварювати ресори автомобіля для виготовлення бронежилетів. Це у нас — зараз у процесі. Хочемо перевірити: зварити, дати військовим, щоб вони прострілили. Якщо все буде добре, то будемо налагоджувати виробництво”, — розповідає Іван Назарук.

З його слів, наразі волонтерам потрібна тканина, стропи завширшки 4-5 см. У військових, яким допомагають, є потреба в аптечках, а також маркерах синього кольору для позначення медичних маніпуляцій.

Читайте також:
На Прикарпатті на військовий облік стали понад 3 700 переселенців