субота , 27.04.2024

На Прикарпатті перевірили лікарку, номер телефону якої був у фейкових закликах про всиновлення

Прикарпатські поліцейські перевірили та провели бесіду з лікаркою. ЇЇ номер телефону був вказаний у фейкових закликах про “термінове” всиновлення дітей з Харківщини, які приїхали в Івано-Франківську область.

діти

Про це у відеозверненні розповіла начальниця відділу ювенальної превенції в області Алла Бойчук.

“У соцмережах шириться фейкова інформація про усиновлення дітей, які прибули до Івано-Франківської області. Окрім того, у повідомленні є номер мобільного телефону лікарки, яка нібито займається цим питанням. Ми встановили особу цієї лікарки. На сьогодні з нею проведена певна бесіда. Окрім того, департамент охорони здоров’я обласної військової адміністрації перевірить її причетність до перебування дітей, а також її доступ до інформації про малюків”, — розповіла Алла Бойко.

З її слів, процедура усиновлення не змінилася і така сама — як і до війни. За яких умов можна взяти дитину під опіку та що для цього потрібно, читайте на офіційному сайті Міністерства соціальної політики України за посиланням.

Працівники ювенальної превенції Нацполіції в області перевірили санаторій, куди евакуювали понад 100 дітей із чотирьох інтернатних закладів Харківської області. Зі слів Алли Бойчук, вони переконалися, що діти живуть у належних умовах.

Разом з ними перебуває виконувач обов’язків директора будинку дитини у Харкові Костянтин Землянський. З його слів, дітей забезпечили всім необхідним.

“Приїхали до Ворохти 11 березня. Зараз ми забезпечені всім необхідним для здоров’я дітей — як ліками, так і одягом, і всім, що можна придумати, дякувати персоналу лікарні та волонтерам, які з перших днів допомагають”, — каже Костянтин Землянський.

Що відомо

У санаторії “Смерічка”, що на Івано-Франківщині, тимчасово перебувають 126 дітей, які приїхали з інтернатів Харкова у супроводі працівників закладів. З них — 112 вихованців віком до шести років та 14 дітей — від семи до 14 років.

Читайте також:
Активіст з Прикарпаття захопив віллу дочки Путіна у Біарріці (ВІДЕО)