четвер , 09.05.2024

На Прикарпатті офіційно понад 70 тисяч переселенців, всім потрібно зареєструватися згідно нової постанови Кабміну

Станом на 15 годину 16 березня в Івано-Франківській області прийняли понад 70 тисяч переселенців з інших регіонів України. Всім потрібно зареєструватися згідно нової процедури, визначеної Кабміном.

переселенці

Про це повідомила голова Івано-франківської ОДА (в час воєнного стану – військово-цивільної адміністрації) Світлана Онищук.

Вона повідомила, що досі на Прикарпатті переселенці реєструвалися згідно ініціативи місцевої влади – і видані нею документи дійсні лише в межах області. Оскільки Кабінет Міністрів розробив і затвердив новий порядок оформлення і видачі довідок про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Видача відбувається у ЦНАПах та територіальних громадах.

“Чи дійсні ті посвідчення, які ми вам видавали? Так, дійсні, вони передбачають надання послуг, але на території області. Мова йде про отримання продуктів, засобів гігієни, одягу, взуття тощо. Чи потрібно ще раз реєструватися в єдиному державному реєстрі, якщо є місцеве посвідчення? Так, потрібно. Адже лише реєстрація в єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб, дасть вам змогу отримувати державні соціальні послуги. Не зволікайте”, – зазначила Онищук. 

Родини, які винаймають житло, можуть отримати від держави субсидії, але обов’язково має бути договір оренди нерухомості.

Читайте також:
Мер Івано-Франківська рекомендує мешканцям будинків неподалік телевежі тимчасово переїхати