неділя , 28.04.2024

На Прикарпатті дівчата плетуть вервиці для українських військових

П’ять дівчат-підлітків з Брошнів-Осади, що на Прикарпатті, плетуть вервички для українських військових. Таким чином хочуть підтримати бійців духовно.

вервичка

Про це в етері Українського радіо Карпати розповіла студентка Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету Уляна Тарасевич.

“Все почалося з того, що в осередок привезли бісер. Наші старші волонтерки пані Ліля і пані Віта задумалися, що з нього можна було б робити. Так виникла ідея допомагати бійцям духовно, щоб вони мали оберіг”, — розповідає Уляна Тарасевич.

З її слів, хрестики до вервиць дає місцева церква.

“Раніше до плетіння оберегів долучалося трохи більше волонтерів, було і 12 людей. Тоді за день ми могли виготовити й до 80 вервиць. Зараз нас постійно є п’ятеро. Крім мене, ще чотири старшокласниці Брошнів-Осадського ліцею. За день ми робимо по 30-40 вервиць. Плетемо їх з хорошим настроєм, з позитивом, вкладаємо у них свою любов, щоб вони оберігали для наших воїнів”, — каже Уляна Тарасевич.

Зі слів волонтерки, 120 вервиць уже передали воїнам. Спочатку їх доправляють до Івано-Франківська, а звідти — військовим на передову.

Читайте також:
На Прикарпатті працевлаштовують медиків з інших регіонів України (ВІДЕО)