четвер , 25.04.2024

Мер Франківська закликав франківців повертатися з-за кордону (ВІДЕО)

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків звернувся до франківців, які тимчасово виїхали за кордон, щоб вони поверталися в місто.

виїзд

Очільник Франківська погодився, що певна небезпека є, однак вона не така, як, скажімо, в Сумах чи в Києві.

Своє прохання мер аргументував тим, що зараз життєво необхідно відновлювати економіку міста та його життєдіяльність. Адже, тил теж повинен докладати зусиль для стабілізації ситуації в країні.

Про це він заявив під час інтерв’ю на Західному полюсі.

«Наша надзвичайно важлива місія західної України прийняти виробничі підприємства, і всіх, хто дозволить нам розширити продуктовий набір… Також я прошу франківців, які виїхали за кордон, по можливості повертатися до Івано-Франківська. Є небезпека, але говорити про те, що в нас така ж небезпека, як в Сумах, в Києві чи в інших містах не можна. Чужина – це одне, але краще свій рідний дім. Тому звертаюсь – сьогодні, нам дуже важливо відновити економіку, відновити життєдіяльність особливо західної України. Тому, що фактично на нас буде дуже велике навантаження. Ми повинні сьогодні створити максимально велику кількість робочих місць для наших мешканців, для тих, хто приїжджає. Продукувати продукцію для того, щоб забезпечити наші збройні сили України. Ми вже сьогодні працюємо над посівною кампанією. Над тим, щоб ті підприємства, які переїжджають з Харкова, з Миколаєва та інші могли тут створювати додану вартість, відповідно створювати робочі місця. Тому, що це надзвичайно важливо. Без роботи, без оплати праці, без роботи економіки нам дуже важко буде вистояти в довгостроковий період», – пояснив Руслан Марцінків.

Він також додав, що зараз в навчальних закладах міста відновили дистанційне навчання.

«1200 дітей внутрішньо переміщених осіб сьогодні навчаються разом з нашими дітьми. Приємно, що навчання відновилось в усіх школах міста Івано-Франківська і в професійно-технічних училищах. А також у ряді університетів. Хочу подякувати викладачам, вчителям, які з розумінням поставились, що освітній процес повинен тривати і діти повинні отримувати освіту. Ми звикли до онлайн навчання і воно відбувається. Хочу звернутися до франківців, які є закордоном. Також ваші діти можуть навчатися дистанційно. Тому ви приєднуйтесь, є всі відповідні платформи. А взагалі, прошу франківців, які виїхали за кордон, по можливості повертатися до Івано-Франківська», – додав мер.

Читайте також:
Російські окупанти завдали ракетного удару по західній околиці Львова