вівторок , 07.05.2024

Як організувати вивіз будівельного сміття приватній особі

Як правильно організувати вивіз будівельного сміття з помешкання приватній особі. Що варто знати та як можна розділити обов’язки, щоб зекономити.

вивіз будівельного сміття

Яку інформацію необхідно надати компанії, представники якої займуться утилізацією, и які ризики існують читайте нижче.

Як організувати вивіз будівельного сміття

В першу чергу, все починається зі збирання будівельного сміття. Викликають вантажівку, коли вже зібрано в достатній кількості, або в подальшому, будівельного сміття не буде. Більшість такого сміття виникає внаслідок демонтажних робіт, тоді його найбільше. Під час ремонту та будівництва, зазвичай це обрізки чи залишки будівельних матеріалів, та упаковка з під них (паперові мішки, відра та бутлі).

Тому, в першу чергу варто правильно обрати місце для складування будівельного сміття. Якщо мова йде про приватний будинок, то, існує можливість обрати місце на подвір’ї, але не під відкритим небом, бо від дощу та сонця мішки втрачають міцність. У випадку, коли будівництво чи ремонт відбувається в квартирі, варто вибрати місце, недалеко від входу, що дозволить виносити його не заважаючи будівельникам.

Малогабаритний, розміром до п’ятдесяти сантиметрів упаковують в мішки (це може бути як уламки цегли та бетону так і сипучі матеріали). Вага одного мішка не більше тридцяти п’яти кіло, нижче пояснимо чому. Середньо габаритний від 50-ти см до метра в залежності від типу брус або подібні до нього зв’язуються для легшого переміщення та завантаження, а площини (гіпсокартон, фанера тощо) виноситься поштучно. Великогабаритний не фасують.

Тепер відбувається сам вивіз будівельного сміття. Якщо об’єм не великий (30-40 мішків) вантажники можуть прибути на адресу одночасно з авто. При більших об’ємах вантажники прибувають раніше, а вантажівка на той час, коли будсміття вже винесли на вулицю до місця завантаження.

Для обережного виносу, рекомендовано місця тимчасового складування (на майданчиках біля ліфту та в кабіні ліфта, на міжповерхових майданчиках тощо) додатково простилати картоном або поліетиленом (плівкою). Щоб не пошкодити підлогу та стіни. Виніс та спуск виконують з максимальною обережністю.

Якщо на вивіз будівельного сміття залучається лише вантажівка, а виніс та завантаження бере на себе клієнт, то, на час прибуття авто будівельне сміття вже має бути внизу, в місці завантаження.

Як замовити вивіз будівельного сміття та вибрати компанію

Для того, щоб вибрати компанію на вивіз будівельного сміття треба звернути увагу на наступні фактори (виключення, це якщо компанію порадили знайомі чи рідні які користувалися послугами): У фірми має бути гарна репутація, та присутні на сайті фото чи відео приклади робіт з співробітниками у кадрі; ціна, не повинна бути занадто низькою від середньо ринкової; менеджер, який приймає замовлення має озвучити ціну, тільки після того, як дізнається всю необхідну інформацію.

вивіз сміття

Що має запитати менеджер, перш ніж озвучити вартість:

Об’єм. Скільки мішків, їх вага, або об’єм в кубічних метрах. Від цього залежить, яке авто буде задіяно.

Чи потрібні вантажники.

Якщо потрібні вантажники, з якого поверху, і чи є вантажний ліфт (якщо доведеться спускати з другого поверху або вище).

Вся ця інформація впливає на ціноутворення, тільки після неї вам можуть озвучити вартість послуги та обговорювати дату та час подачі вантажівки.

Джерело ГрузОк