четвер , 25.04.2024

В Івано-Франківську розбирають будинок, з якого виселили Московський патріархат

Вчора, 14 лютого, вранці на вулиці Чорновола в Івано-Франківську почався демонтаж будівель колишнього дитячого садка, звідки днями виселили представників Православної церкви Московського патріархату.

будинок

Як йдеться на сайті публічних закупівель prozorro, вартість робіт 49 900 грн.

Договір на послуги з демонтажу на території колишнього дитячого садка по вулиці Чорновола, 6, 6а, 6б, 6в міський Департамент освіти та науки уклав сьогодні, 14 лютого, з підприємцем Тарасом Тимішаком.

Розрахуватися з підрядником Департамент повинен протягом 90 днів після виконання робіт.

За даними аналітичної системи youcontrol, ФОП Тимішак Тарас Володимирович зареєстрований у селі Саджава Богородчанської ТГ, основний вид діяльності – лісопильне та стругальне виробництво.

Як повідомляла Панорама Прикарпаття, 7 лютого судові виконавці виселили представників православної церкви (Московського патріархату) з будівлі колишнього дитсадка на вулиці Чорновола у Франківську. Виселення відбулося на підставі рішення Верховного Суду.

Після того депутати Івано-Франківської міської ради 10 лютого на позачерговому засіданні сесії підтримали рішення «Про знищення шляхом демонтажу (розбору) об’єктів комунальної власності». Цим рішенням міськрада доручила Департаменту освіти та науки провести роботи з демонтажу на території колишнього дитячого садка по вулиці Чорновола 6, 6а, 6б, 6в.

Нагадаємо, суперечка між мерією та Івано-Франківською єпархією УПЦ МП триває роками. Ще 11 років тому місцева єпархія УПЦ (МП) отримала земельну ділянку на вул. Довженка для будівництва храму з умовою, що після завершення будівництва церква поверне громаді приміщення дитячого садка на вул. Чорновола, перетвореного тимчасово на храм. Однак церковники угоди не дотрималися. Тоді міська рада звернулася до суду. Руслан Марцінків неодноразово закликав російську церкву добровільно звільнити приміщення дитячого садка, але єпархія категорично відмовлялася і продовжувала судову тяганину.

Читайте також:
В одному з міст на Прикарпатті ритуальний салон облаштував фотозону до Дня закоханих (ФОТО)