четвер , 25.04.2024

У Верховині п’яний водій злетів з дороги на берег річки

У Верховині водій, керуючи «Lada -110» напідпитку, злетів на берег річки. Однак надалі штрафу отримав, оскільки поліцейські під час складання протоколу не дотримались усіх потрібних вимог.

Про це йдеться у постанові Верховинського районного суду від 8 грудня 2021 року. Як вбачається із матеріалів справи, 31 жовтня 2021 близько 19.35 на службовий планшет поліцейським прийшло повідомлення про ДТП  у смт. Верховина по вул. Франка.

На місці виявилось, що водій «Lada -110» з’їхав на берег річки, після чого його доправили у райлікарню. Причому, від нього відчувався запах алкоголю. Відтак йому запропонували пройти огляд на місці на стан сп’яніння, на що він погодився. Алкотестер показав 1,13 проміле. Однак водій з ним не погодився, а від огляду у лікарні відмовився. Таким чином, вчинив правопорушення за ч.1 ст.130 КУпАП.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про необхідність закрити провадження у справі. Оскільки водій, будучи учасником ДТП, не пройшов огляду на стан сп’яніння у медзакладі, а поліцейський, після незгоди водія із результатом алкотестеру повідомив водія, що на нього буде складений протокол, не роз’яснивши та не запропонувавши пройти огляд в медичному закладі, завершив відеофіксацію. Таким чином, поліцейські склали протокол з порушенням порядку огляду на стан сп’яніння.

А в силу принципу презумпції невинуватості всі сумніви у винності особи, що притягується до відповідальності, тлумачаться на її користь, а недоведена вина прирівнюється до доведеної невинуватості.

Як результат розгляду справи – суд постановив провадження у справі закрити у зв’язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення. Постанова набрала законної сили 21 грудня 2021 року.

Читайте також:
У Верховині чоловік купив автомобіль і відразу ж заробив 17000 грн штрафу за п’яну їзду