четвер , 09.05.2024

У Калуші судили чоловіка за крадіжку автомобіля

На Калущині судили чоловіка, який викрав разом із товаришем автомобіль, а потім викрав з нього ще й інструментів та запчастин майже на 5000 гривень.

Про це йдеться у вироку Калуського міськрайонного суду від 2 лютого 2022 року. Фігурант справи – уродженець Закарпаття, непрацюючий, неодружений, раніше судимий.

Як випливає із матеріалів справи, 12 лютого 2017 року обвинувачений разом із товаришем були біля будинку по вул. Литвина, 8 в місті Калуші, де помітили «Ауді-80». Товариш запропонував йому викрасти авто. Той погодився. Далі товариш викруткою пошкодив замок у дверцятах автівки, проник всередину, знайшов там запасні ключі запалювання, завів авто і разом з обвинуваченим поїхали у місто Журавно. Там заховали автівку біля багатоповерхівки  по вул. Дорошенка, 53.

Після цього обвинувачений помітив у автівці біля заднього сидіння ящик з інструментами та запчастинами, які викрав. Цим завдав збитків власнику на  4 780 грн.

Його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 289 КК, ч.2 ст. 185 КК.

2 лютого 2022 року обвинувачений пішов на угоду з прокуратурою, у ході якої підтвердив, що автівку викрадали з товаришем, а інструменти викрав сам.

Як результат – суд ухвалив кримінальне провадження щодо обвинуваченого виділити в окреме провадження та затвердити угоду з прокуратурою. Далі – визнав обвинуваченого винним у вчиненні вищезгаданих злочинів та присудив узгоджене покарання –  5 років 4 місяці тюрми у підсумку.

Також суд сказав рахувати строк відбуття покарання з 5 квітня 2017 року та зарахувати до нього попереднє ув’язнення з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі по 19 грудня 2019, а відтак – звільнити обвинуваченого від  відбування призначеного покарання у зв`язку із його фактичним відбуттям.

Читайте також:
У Калуші поліція затримала зловмисника, який підпалив торгові кіоски