четвер , 25.04.2024

У Галичі п’яний водій “дев’ятки” зіткнувся з пожежним автомобілем. Що йому за це було?

17000 гривень штрафу присудили на Івано-Франківщині водію ВАЗу, який кермував у стані сп’яніння, зіткнувся із пожежною машиною та залишив місце ДТП.

Однак в суді водій вини так і не визнав. Про це йдеться у постанові Галицького райсуду від 26 листопада 2021 року. Як вбачається із матеріалів справи, 27 серпня 2021 року о 16 год. 20 хв. по вул. Майдан Різдва, 22, у  Галичі водій “ВАЗ 2109” зіткнувся із МАЗом та залишив місце ДТП. Причому, чоловік був у стані сп’яніння. Огляд на сп’яніння проводився за допомогою  «DRAGER 6810» в присутності двох свідків. Таким чином, водій ВАЗу вчинив порушення за ст.  122-4, 124, ч.1 ст.  130 КУпАП.

Однак у суді водій вини не визнав. Сказав, що тоді він був пасажиром, а не водієм. Мовляв, при роз’їзді з пожежною машиною водій ВАЗу  допустив зіткнення, після чого повернув у вулицю – бічну вулиці Караїмська, де припаркувався і попросив його помінятись місцями. Тому на час приїзду полісменів він знаходився за кермом автомобіля.

Суд, оцінивши здобуті у справі та досліджені в судовому засіданні докази, визнав їх належними та допустимими для використання в процесі доказування. А доводи фігуранта про те, що він був пасажиром, оцінив  як надумані і такі, що спростовуються дослідженими доказами. Відтак визнав фігуранта винним у вчиненні вищезгаданих правопорушень та присудив 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування на рік.

Постанова набрала законної сили 7 грудня 2021 року.

Читайте також:
У Верховині чоловік купив автомобіль і відразу ж заробив 17000 грн штрафу за п’яну їзду