середа , 24.04.2024

У Франківську п’яний водій розтрощив McDrive у McDonald’s. Як його покарали?

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

ДТП

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 24 жовтня 2021 року в Івано-Франківську. Близько третьої години ночі на вулиці Миколайчука водій автомобіля “Опель Вектра” не обрав безпечної швидкості руху та допустив наїзд на огорожу закладу громадського харчування “Макдональдс”.

У результаті ДТП огорожа та транспортний засіб отримали ушкодження.

Окрім того винуватець аварії перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився у медичному закладі. Результат – позитивний.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КупАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав. Заявився, що він не вчиняв зазначених порушень, оскільки не керував автомобілем.

Втім, дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, суд прийшов до висновку, що провина кермувальника доведена у повному обсязі.

Отож, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Опель Вектра” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також по цій темі:
У Франківську нетверезий водій розтрощив McDrive у McDonald’s (ВІДЕО)