неділя , 05.05.2024

У Боднарові п’яний водій в’їхав в огорожу і отримав 17000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 19 листопада 2021 року у селі Боднарів Калуського району.

Ввечері, близько 23.45, на вулиці Галицькій водій легкового автомобіля “Хонда” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив зіткнення з металевою огорожею.

У результаті ДТП і огорожа, і автомобіль отримали ушкодження.

Окрім того водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на місці події. Алкотестер показав результат 1,02 проміле, що у 5 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій свою провину визнав. Просив не позбавляти його права керування транспортними засобами, а штраф казав, що буде сплачувати по мірі можливості.

Чоловік працює водієм, тому без водійського посвідчення фактично залишається без роботи.

Втім, дослідивши матеріали справи, суд не прислухався до прохання особи, яка притягується до відповідальності і у підсумку Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Хонда” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
3,53 проміле: у Косові водій мопеда за п’яну їзду заробив 34000 грн штрафу