вівторок , 16.04.2024

Прикарпатському гурту Kalush Orchestra запропонували їхати на Євробачення-2022

Після того, як переможниця Нацвідбору на Євробачення-2022 Аліна Паш відмовилася від участі, постало питання, хто ж представлятиме Україну.

Kalush Orchestra

17 лютого на позачерговому засіданні Організаційного комітету Національного відбору на участь у Євробаченні-2022 ухвалили рішення звернутися до гурту Kalush Orchestra з пропозицією представляти Україну на головному пісенному конкурсі світу, що пройде у Турині (Італія).

Про це повідомляє Суспільне. За дотриманням Правил Нацвідбору та порядку визначення представника від України стежить Суспільний мовник.

“Для мовника важливо зберегти довіру глядачів до пісенного конкурсу, тому Суспільне пропонує гурту, який посів друге місце у фіналі та отримав найбільшу підтримку глядачів, представити Україну на Євробаченні-2022, керуючись принципом дотримання рейтингової таблиці фіналістів Національного відбору”, – йдеться в офіційному повідомленні.

Нагадаємо, Kalush Orchestra посів друге місце у фіналі та отримав 14 балів загалом, з них максимальні 8 балів від глядачів та 6 балів від суддів.

Читайте також:
Естонська розвідка опублікувала карту: Прикарпаття – серед ймовірних цілей Росії