четвер , 25.04.2024

Поблизу Калуша на автодорозі загорівся газовоз (ФОТО, ВІДЕО)

У вівторок, 16 лютого, о 14:22 на лінію 101 надійшло повідомлення про пожежу цистерни газовоза у селі Креховичі Калуського району.

До місця виклику одразу було направлено вогнеборців 8-ї, 6-ї, 10-ї Державних пожежно-рятувальних частин, ГРВ м. Калуш та чергову зміну Оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС в області.

По прибутті до місця виклику було встановлено, що виникла пожежа цистерни газовоза (40 м.куб.), на площі 9 м.кв.

Рятувальники евакуювали з найближчих будинків 5 осіб, інфомують у прес-службі обласного управління ДСНС.

Додатково до місця пожежі було направлено мобільно-оперативні групи ГУ ДСНС в області та Калуського районного відділу.

Відділенням радіаційного, хімічного, біологічного захисту Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ДСНС в області проведено заміри концентрації небезпечних речовин у повітрі. Перевищення гранично-допустимих концентрацій небезпечних речовин у виявлено не було.

Гасіння пожеж газу на автоцистернах,з метою запобігання руйнування цистерн, що може спричинити вибух, проводиться шляхом подачі води для охолодженням ємкості з безпечної відстані,та створенням подушки з повітряно-механічною піною. Загрози людям немає!

Працівниками Національної поліції було перекрито рух автомобільного транспорту на ділянці автодороги Н-09 Стрий-Івано-Франківськ-Чернівці –Мамалига. Забезпечено об’їзд місця пожежі для малогабаритного транспорту вулицями села Креховичі.

До ліквідації пожежі було залучено 11 одиниць техніки та 43 чоловіки особового складу ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області.

Читайте також:
У Драгомирчанах під час пожежі у житловому будинку загинув чоловік