субота , 04.05.2024

На Рожнятівщині автомобіль влетів у яму і отримав ушкодження. Як покарали дорожників?

На Івано-Франківщині судили заступника директора з експлуатаційного утримання ТОВ «БМ-БУД» через вибоїну на дорозі, на яку наїхала та пошкодилась автівка.

ями на дорогах

Провадження у справі закрили у зв’язку із закінченням терміну давності на момент розгляду справи.

Про це йдеться у постанові Рожнятівського районного суду. Як випливає із матеріалів справи, будучи посадовою особою – заступник директора з експлуатаційного утримання ТОВ «БМ-БУД» порушив правила, норми та стандарти по утриманню доріг, що стосуються безпеки дорожнього руху та не вжив заходів щодо відновлення належного утримання автомобільної дороги, а також не прийняв своєчасних заходів щодо відновлення належних умов для руху, що призвело до аварійної обстановки та пошкодження транспортного засобу марки «Мерседес Бенц». Цим вчинив адміністративне правопорушення за ч.4 ст.140 КУпАП.

Посадовець «БМ-БУД» на суд не з’явився. Натомість від його представника – адвоката прийшло клопотання про закриття провадження у справі із запереченням факту вчинення правопорушення.

Однак суд дослідив матеріали справи та прийшов до висновку про наявність в діях фігуранта справи ознак правопорушення за ч. ст.140 КУпАП.

Утім, так як адміністративне правопорушення було вчинене 9 серпня 2021 року, то на момент постановлення рішення закінчився строк накладення на нього адміністративного стягнення.

Тож суд постановив провадження закрити у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення. Постанова набрала законної сили 16 грудня 2021 року.

Читайте також:
У Новоселиці під час чистки узбіччя дерево впало на автомобіль