вівторок , 23.04.2024

На Богородчанщині двоє чоловіків торгували розведеним спиртом і отримали по 17000 грн штрафу

Богородчанський районний суд призначив покарання для двох місцевих мешканців, які незаконно торгували алкоголем.

Перший факт порушення було зафіксовано 15 листопада 2021 року. Поліцейські викрили чоловіка, який впродовж кількох місяців реалізовував у роздріб спирт етиловий.

З метою отримання прибутку чоловік в Івано-Франківську купував спирт у невстановлених осіб, розводив його та продавав за місцем проживання.

А 24 листопада поліцейські викрили іще одного жителя Богородчанщини, який займався аналогічним бізнесом – продавав за місцем проживання розведений етиловий спирт.

При цьому обидва чоловіки провадили господарську діяльність без державної реєстрації як суб`єкта господарювання, а також без одержання відповідної ліцензії на провадження виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню.

На обох порушників склали адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності).

У судових засідання особи, які притягувалися до відповідальності, визнали провину у скоєнні порушень та розкаялися у вчиненому.

В обох випадках Богородчанський районний суд призначив порушникам однакові покарання – по 17000 грн штрафу кожному. Обидві постанови уже набрали законної сили.

Читайте також:
2,2 проміле: у Делятині спіймали і покарали дуже п’яного водія