субота , 20.04.2024

Аеродром в Івано-Франківську модернізували американці – Путін

У вчорашньому зверненні до російського народу президент Росії Володимир Путін заявив, що в Україні є мережа аеродромів, модернізованих американцями для виконання військових завдань. Серед них він назвав аеродром Івано-Франківська

аеродром

“Модернізована за допомогою американців мережа аеродромів Бориспіль, Івано-Франківськ, Чугуїв, Одеса та інших здатна забезпечити перекидання військових частин НАТО у найкоротші терміни”, – заявив Путін.

У своєму зверненні він наголосив, що Росія не може не реагувати на розширення НАТО. За словами Путіна, США взялося за освоєння території України і перетворення її на полігон.

“У нас є підстави стверджувати, що багатократно зросте небезпека несподіваного удару по нашій країні. В документах США є можливість попереджувального ракетного удару по противнику. Ми знаємо, хто противник для США і НАТО – це Росія. І плацдармом для цього удару є Україна. Багато українських аеродромів розташовані біля наших кордонів. Розгортання ракетних ударних засобів та радіолокаційних засобів розвідки дозволить контролювати територію Росії до Уралу. Пентагон веде розробку ударних засобів, які зможуть вражати цілі до 5 тис. км. У випадку крилатих ракет час підльоту до Москви складе 35 хвилин, 4-5 хвилин для гіперзвукових ракет. Це просто ніж в горло. Ми на це не погоджувалися і ніколи не погодимося”, – висловився Путін.

Путін також звично повторив тези російської пропаганди про те, що “Україну створив Ленін”, Хрущов “подарував” Крим Україні помилково і взагалі сучасні межі України є хибними, бо не враховують інтересів Росії.

Нагадаємо, що насправді аеропорт в Івано-Франківську у 2010 році Івано-Франківська обласна рада передала в концесію на 30 років ТОВ “Скорзонера” (кінцевий бенефіціарний власник – олігарх Ігор Коломойський) цілісний майновий комплекс обласного комунального підприємства “Міжнародний аеропорт “Івано-Франківськ”. Злітно-посадкова смуга належить Міноборони України і є у спільному використанні цивільної і військової авіації. Жодних модернізацій, тим більше коштом США, аеродром за ці роки не зазнав. Ба більше, аеродром потребує ремонту і модернізації, про наміри якої час від часу заявляли і президент України Володимир Зеленський, і концесіонери, і навіть міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, який недавно оголосив про готовність взяти задля цього кредит.

Читайте також:
Путін підписав укази про визнання ЛНР і ДНР