четвер , 25.04.2024

3,95 проміле: на Косівщині спіймали п’яного водія, але не змогли його покарати

Косівський районний суд розглянув справу щодо водія, який попався поліцейським у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Факт порушення було зафіксовано 6 липня 2021 року у селі Старі Кути Косівського району. Близько першої години ночі працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Т4”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 3,95 проміле, що майже у 20 (!) разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У судове засіданні водій не з’явився. Надіслав письмові пояснення та просив закрити справу за відсутністю складу порушення.

У поясненнях водій вказав, що він не погоджувався із результатом огляду і виявив бажання пройти повторний огляд у медичному закладі, але поліцейські йому не надали такої можливості.

Також суд звернув увагу на виправлення, які містяться в адміністративному протоколі.

Відтак, Косівський районний суд постановив закрити провадження у справі за ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо водія автомобіля “Фольксваген Т4” у зв’язку з відсутністю складу вчиненого порушення.

Постанова судді 3 грудня набрала законної сили.

Читайте також:
3,53 проміле: у Косові водій мопеда за п’яну їзду заробив 34000 грн штрафу