п’ятниця , 29.03.2024

2,56 проміле: у Галицькому районі спіймали п’яного водія, але не змогли його покарати

У Галичі судили водія Audi за п’яну їзду. Суд, після дослідження матеріалів справи сказав, що належних та допустимих доказів про вчинення водієм правопорушення за ст. 130 КУпАП немає.

Про це йдеться у постанові Галицького районного суду. Як випливає із адміністративного протоколу, 1 листопада 2021 року о 22 годині 45 хвилин по вул. Центральна в с. Лани водій керував Audi у стані алкогольного сп’яніння. Огляд зі згоди водія у встановленому законом порядку проводили у медзакладі. Результат огляду – 2,56 проміле, що майже у 13 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

У суді водій вини не визнав. Розповів, що того дня його авто було припарковане біля будинку знайомого, до якого він прийшов в гості. Автівку мав прийти забрати його батько. Коли він підійшов до авта, щоб забрати фрукти, під’їхали поліцейські та запропонували пред’явити документи. Він пояснив, що автівкою після застілля не керував, але його покликали у поліцейське авто та стали погрожувати, що заберуть автівку у відділення та змушували пройти огляд на стан сп’яніння.

Також додав, що поліцейські неодноразово зупиняли та перевіряли його авто і до 1 листопада. Визнав, що 1 листопада він і справді пив. Однак у день складання протоколу він автівкою не керував.

Його ж захисник у суді розповів, що протокол був складений не на тій вулиці, яка зазначена у ньому. Не відповідає дійсності і вказана адреса проживання. Окрім того, не не належать його клієнту і підписи у протоколі, оскільки той нічого не підписував.

Також захисник згадав, що у висновку з медзакладу пише, що були ознаки алкогольного сп’яніння, а не перебування у стані сп’яніння. Тому просив суд закрити провадження за відсутністю в діях його підзахисного складу адмінправопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП.

Дослідивши матеріали справи, суд став на бік водія. Сказав, що його вина не доведена належними та допустимими доказами. Відтак постановив закрити провадження у справі за відсутністю доказів наявності у його діях складу вказаного адміністративного правопорушення.

Постанова набрала законної сили 4 січня 2022 року.

Читайте також:
2,39 проміле: у Франківську п’яний водій скоїв ДТП з двома травмованими