субота , 20.04.2024

Житель Богородчанщини торгував розведеним спиртом і заробив 17000 грн штрафу

Богородчанський районний суд  призначив покарання для чоловіка, який всупереч вимогам закону торгував розведеним спиртом.

Як вбачається із матеріалів справи, у період з другої декади жовтня до 12 листопада 2021 року мешканець одного з населених пунктів Богородчанщини здійснював роздрібну реалізацію етилового спирту.

Чоловік проводив господарську діяльність без державної реєстрації як суб`єкта господарювання, а також без одержання відповідної ліцензії на провадження виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності).

У судовому засіданні чоловік визнав свою провину та розкаявся у вчиненому. Пояснив, що з метою отримання прибутку купував на ринку в Івано-Франківську спирт етиловий у невстановлених осіб, розводив його та продавав за місцем проживання. На вимогу працівників добровільно видав залишки спиртової суміші.

Дослідивши матеріали справи, Богородчанський районний суд постановив визнати чоловіка винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
У Бурштині жінка продавала пиво без ліцензії і отримала 17000 грн штрафу