вівторок , 19.03.2024

За підроблений сертифікат про вакцинацію вчителька з Коломиї отримала 1700 грн штрафу

1700 гривень штрафу присудили на Івано-Франківщині жінці за використання підробленого сертифіката про вакцинацію від COVID-19.

Обвинувачена збиралась за допомогою нього повернутись до роботи у ліцеї. Про це йдеться у вироку Коломийського міськрайонного суду від 22 грудня 2021 року. Фігурантка справи – з вищою освітою, заміжня, перебуває у декретній відпустці по догляду за дитиною, не судима.

Як вбачається із обвинувального акту, на початку жовтня 2021 року обвинувачена надала свої паспортні дані невстановленій слідством особі для внесення їх до підробленого офіційного документа. А наприкінці місяця надала його копію адміністрації Коломийського ліцею № 5 Коломийської міської ради задля отримання безперешкодного права на працю в цьому закладі освіти.

Такі дії жінки були кваліфіковані органом досудового слідства за ч. 5 ст. 27 – ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України, тобто пособництво при підробленні офіційного документа та використання завідомо підробленого документу.

До суду справа пішла із прикріпленою до обвинувального акту заявою обвинуваченої про беззаперечне визнання винуватості, згоду зі встановленими досудовим розслідуванням обставинами. Причому, прокурор  звернувся до суду із клопотанням про розгляд кримінального проступку у спрощеному порядку без проведення судового розгляду в судовому засіданні.

Суд, дослідивши зібрані докази, прийшов до висновку про правильність кваліфікації дій обвинуваченої. Далі визнав її винуватою та присудив за пособництво 1700 грн, за використання підробки – 852 грн. Шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, визначив остаточне покарання у вигляді 1700 грн штрафу.

Читайте також:
Прикарпаття переходить до «червоної зони» карантину