четвер , 28.03.2024

За аварію у Боднарові водій “Фольксвагена” отримав три місяці арешту

Три місяці арешту присудили на Івано-Франківщині водію, що зіткнувся почергово з двома автівками.

У аварії тоді постраждало декілька пасажирів – люди отримали травми середньої тяжкості.

Про це йдеться у вироку Калуського міськрайонного суду від 28 грудня 2021 року. Фігурант справи – з середньою спеціальною освітою, непрацюючий, неодружений, неповнолітніх дітей на утриманні не має.

Як вбачається із обвинувального акту, ДТП трапилась 22 грудня 2020 року близько 23.45 у темну пору доби, під час дрібного дощу у селі Боднарів. Обвинувачений, без посвідчення водія,  рухався автомобілем «VOLKSWAGEN PASSAT», проявив неуважність, не впорався із керуванням та  в’їхав у  задню частину автомобіля «AUDI A4», який стояв у заторі.

Після цього виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся там із «AUDI Q7». У результаті аварії постраждала пасажирка «AUDI Q7» – жінка отримала травми середнього ступеня. Травми такої ж тяжкості отримали і троє пасажирів із «VOLKSWAGEN PASSAT».

Дії водія  “VOLKSWAGEN PASSAT” були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 286 КК, тобто порушення правил дорожнього руху, що спричинило потерпілим тілесні ушкодження середньої тяжкості.

У суді обвинувачений вину визнав. Розповів, що того дня зустрівся із другом. Вони підібрали двох своїх знайомих та поїхали у кафе до Івано-Франківська. Загалом, тоді він 3-4 рази їздив до міста і бачив, що там проводяться ремонтні роботи та виникають затори. Коли ж вночі їхав з Франківська, то затору не було і він не зменшив швидкість. Однак згодом виявилось, що той таки був, але на ділянці нижче. Відтак він не встиг загальмувати.

Також розповів, що він керує автівкою близько 5 років, але посвідчення не має. Розказав, що уже притягувався до відповідальності  за керування без посвідчення. Пояснив, що після аварії втік з місця, оскільки думав, що в нього ще триває умовний термін. Та додав, що відшкодував потерпілим завдану шкоду.

Про відсутність будь-яких претензій до водія повідомили суд і самі потерпілі. Далі суд дослідив докази, переконався у доведеності вини обвинуваченого, визнав його винуватим у вчиненні злочину за ч.1 ст. 286 КК та присудив три місяці арешту без позбавлення права керування. Суд врахував відшкодування шкоди та відсутність претензій у потерпілих.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Читайте також по цій темі:
Водій “Фольксвагена” скоїв ДТП і втік, залишивши на місці аварії 6 травмованих людей (ФОТО)