п’ятниця , 26.04.2024

Уродженка Прикарпаття у Німеччині приймала екстренні пологи в туристки з України (ВІДЕО)

Жителька Херсона Альона Шевченко народила під час екскурсійного туру Європою. Жінка була на 7 місяці вагітності, почувалася добре і навіть уявити не могла, що пологи стануться передчасно, в дорозі на території Німеччини.

пологи

Ще одним шоком для родини став рахунок, який виставила їм клініка.

Та на допомогу прийшли небайдужі франківці. Зокрема, пологи у жінки приймала франківка, яка працює акушеркою у німецькій клініці Наталя Штефюк.

Жінка зрозуміла, що в українців немає необхідної суми і разом із чоловіком орагнізували збір коштів на допомогу. Долучилися також і багато інших мешканців Івано-Франківська. Також звернулися до влади міста Амберга, волонтерських та благодійних організацій Німеччини.

“Страховка, яка була у неї, не покривала її лікування, а також її новонародженої дитини, яка ще досі перебуває в дитячому реанімаційному відділенні лікарні святої Марії м. Амберга”, – пише у фейсбук чоловік Наталі Олександр Штефюк.

Чоловік додає, що це унікальний випадок, коли міська влада бере на себе усі витрати з лікуванням жінки і дитини, оскільки в Німеччині таке трапляється неймовірно рідко.

“Це одиничні випадки, які можна порівняти з виграшем у лотерею. Усі витрати на лікування жінки і дитини в стаціонарі місто взяло на свій баланс і готове оплатити рахунки в повному обсязі (за 10 днів перебування дитини в реанімації рахунок становив 35000€). Дитина буде перебувати там ще мінімум 2 тижні. Це ще не враховуючи рахунок за санавіацію (10000€), пологи (2500€) і перебування породіллі в стаціонарі (100€ в день)”, – пояснює чоловік.

Відтак, він дякує усім небайдужим, хто долучився до пошуку допомоги.

“Всі кошти, які нам вдалося зібрати, підуть на реабілітаційні заходи та транспортування маленької Влади разом із мамою до України, в м. Херсон”, – пояснює Олександр.

Більше у сюжеті ТСН.

Читайте також:
У Поляниці викрили салон, у якому 10 дівчат надавали інтимні послуги (ВІДЕО)