вівторок , 19.03.2024

Умовний термін отримала водійка, яка у Калуському районі скоїла смертельне ДТП

Два роки умовно присудили на Франківщині водійці, що збила на пішохідному переході чоловіка у селі Боднарів. Пішохід загинув на місці.

Про це йдеться у вироку Калуського міськрайонного суду від 28 грудня 2021 року. Фігурантка справи – жителька Рожнятівщини, одружена, має на утриманні двох малолітніх дітей, раніше не судима.

Як випливає із матеріалів справи, аварія трапилась 21 жовтня 2020 року близько 21-ї години на вул. Шевченка у селі Боднарів Калуського району.  Тоді обвинувачена, керуючи SEAT IBIZA, не врахувала дорожню обстановку, проявила неуважність та наїхала на пішохода на пішохідному переході. Той загинув на місці від отриманих травм.

Дії обвинуваченої були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст.286 КК,  тобто порушення правил безпеки дорожнього руху, керуючи транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого.

У суді обвинувачена вину визнала, щиро розкаялась та розповіла, що 21 жовтня вона їхала разом із своїми дітьми у авто зі сторони м. Івано-Франківськ в сторону м. Калуш. У селі Боднарів вона вчинила наїзд з необережності, пішохода не бачила.

Також жінка зазначила, що відшкодувала двом потерпілим у справі (батькам)  шкоду і неодноразово намагалась поспілкуватись із дружиною загиблого, але та відмовлялась. На судовому засіданні потерпіла  зазначила, що страхова компанія відшкодувала шкоду, пов’язану із втратою годувальника в розмірі 240000 грн. Також сказала, що обвинувачена заслуговує на покарання у вигляді позбавлення волі, втім у судових дебатах  не заперечила проти іспитового строку.

Дослідивши справу, суд прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченої, визнав її винуватою та присудив 3 роки тюрми з позбавленням права керування на 2 роки. Однак звільнив від відбування основного покарання та призначив 2 роки іспитового строку. Вирок поки що законної сили не набрав.

Діана БОЙКО

Читайте також по цій темі:
На Івано-Франківщині у результаті аварії загинув учасник АТО