четвер , 28.03.2024

У центрі Франківська 20 смітників перенесуть під землю

Франківські комунальники цього року мають намір забрати контейнери зі сміттям із вулиць міста. Натомість збудують підземні майданчики.

смітник

Про це повідомив заступник міського голови, директор Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Михайло Смушак, інформує ЗК.

Він також додав, що на майданчиках встановлюватимуть контейнери для сортування сміття.

«Почнемо одразу десь із 20 майданчиків, переважно у центральній частині міста, а згодом будемо переходити у райони. Вони будуть підземні, місткістю приблизно чотири кубометри. Встановлюватимемо ще три спеціальні контейнери для сортування. Таким чином будемо запроваджувати сортування сміття у місті Івано-Франківську», – сказав Михайло Смушак.

За його словами, контейнери для сортування відходів встановлюватимуть такі, як свого часу встановлювала фірма «Віза-вторма», котрі в народі прозвали «дзвіночками». Контейнери будуть окремо для пластику, паперу і скла.

Вперше про необхідність будівництва підземних контейнерних майданчиків та сортування відходів у Івано-Франківську заговорили ще у 2017 році. Перший і наразі єдиний такий майданчик змонтували у 2019 році на вулиці Грушевського, біля стоматологічного корпусу медуніверситету.

Також у Івано-Франківську працюють дві сміттєві сортувальні лінії. Одна – комунальна, розташована на міському полігоні твердих побутових відходів у селі Рибне, а друга, приватна, – на території «АТП-0928», яке надає послуги з вивезення твердих побутових відходів із більшої частини міста та деяких сіл міської територіальної громади. Щодня 17 екіпажів «АТП-0928» здійснюють вивезення ТПВ із 815 контейнерів, які розташовані на 185 контейнерних майданчиках.

Читайте також:
Хто вже цього місяця може отримати 8 тисяч: українцям почали виплачувати підвищені пенсії