п’ятниця , 29.03.2024

У Микуличині дівчина на квадроциклі скоїла ДТП. Як її покарали?

Яремчанський міський суд призначив покарання для водійки, яка керувала квадроциклом і скоїла дорожньо-транспортну пригоду.

перекинувся квадроцикл

Нагадаємо, випадок трапився 24 травня 2021 року у селі Микуличин. Дівчина, перебуваючи за кермом квадроциклу, не врахувала дорожньої обстановки, не впоралася з керуванням і з’їхала з дороги, допустивши зіткнення з електричною опорою.

Як повідомлялося раніше, у результаті автопригоди і кермувальниця, і її пасажир отримали тілесні ушкодження.

Спочатку за фактом ДТП відкрили кримінальне провадження. Однак згодом тілесні ушкодження потерпілого пасажира були кваліфіковані як легкого ступеню.

Тому кримінальне провадження закрили, а натомість у вересні 2021 року на водійку склали адміністративний протокол за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди).

Під час розгляду справи потерпілий пасажир пояснив, що 24 травня до нього підійшла дівчина і попросила взяти квадроцикл напрокат.

Чоловік дозволив, але за умови, що він буде сидіти позаду неї. Проїхавши невелику відстань, дівчина наблизилася до Т-подібного перехрестя. Замість того, щоб загальмувати, вона перед перехрестям збільшила швидкість, а далі не впоралася з керуванням і в’їхала у бетонний стовп.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Яремчанський міський суд постановив водійку квадроциклу визнати винною у вчиненні порушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Порушниця також має сплатити 454 гривні судового збору. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також по цій темі:
Розрив печінки та інші травми: у Яремчі 19-річна дівчина перекинулася на квадроциклі