четвер , 28.03.2024

У Калуші водій випив 150 грам і отримав 34000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 3 листопада 2021 року у місті Калуші.

Близько 12.20, на вулиці Мартинця працівники поліції зупинили водія автомобіля марки “Мерседес”. Під час спілкування правоохоронці запримітили у кермувальника явні ознаки наркотичного сп’яніння і запропонували йому пройти огляд у медичному закладі.

Від проходження такого огляду водій категорично відмовився. На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У поясненнях до протоколу чоловік просив суворо його не карати. Вказав, що вранці випив 150 грам горілки. Хоча поліцейські підозрювали його у наркотичному сп’яніння, але водій вказав, що вживав горілку.

У судове засідання кермувальник “Мерседесу” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули за відсутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, в тому числі й відеозапис з місця події, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Мерседес” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки без оплатного вилучення транспортного засобу.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,92 проміле: у Калуші спіймали дуже п’яного водія і дали йому 17000 грн штрафу