вівторок , 23.04.2024

Прикарпаття наблизилося до червоної карантинної зони

Головний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук закликав органи місцевого самоврядування вводити на місцях додаткові карантинні обмеження, щоби область не потрапила у червону зону епідеміологічної небезпеки. Про це він заявив на нараді в голови ОДА сьогодні, 18 січня.

карантин

За даними МОЗ, в Івано-Франківській області коефіцієнт виявлення випадків інфікування коронавірусом вже від 15 січня відповідає червоній зоні – на сьогодні 27,8% при нормі 20%. Також фіксується перевищення динаміки рівня госпіталізацій з COVID-19 – 72,2% при максимальному 50%. Кількість госпіталізованих становить 64,3 на 100 тисяч населення, при нормі – 60.

карантин

“У нас поки немає серйозних підстав, щоби вже і зараз вводити інший рівень епідеміологічної небезпеки, але тенденція до того, що ми там можемо опинитися, у нас все-таки зберігається”, – сказав Савчук.

Станом на 18 січня в області зайнято 46,1% ковідних ліжок. Найбільша завантаженість ліжко-місць у Долинській ЦРЛ – 87%, Коломийській інфекційній лікарні – 80%, Івано-Франківському обласному перинатальному центрі – 68%, Івано-Франківській МКЛ №1 – 65%, Галицькій лікарні – 64%.

Читайте також:
Марцінків доручив рознести у кожну квартиру пам’ятку, як діяти у випадку війни