вівторок , 19.03.2024

На Прикарпатті люди взялися допомагати чотиримісячній дівчинці, яку з двома братами і сестрою покинула мати

Як повідомлялося раніше, у Франківську поліція розшукує жінку, яка залишила без нагляду 4 маленьких дітей. Найменша дівчинка потрапила до лікарні.

порятунок

Чотиримісячне немовля лікують в Івано-Франківській міській дитячій лікарні, де за нею почала доглядати небайдужа франківка Віта Гончарська. Вона ж організувала збір допомоги для дівчинки.

“Звернула увагу на неї, бо тут нема кому доглядати, багато поступають хворих і не встигають за малечою дивитися. Тільки процедури роблять. Я побачила, що вона має пакет одягу та суміш, яку їй не можна”, – розповідає жінка.

За її словами, дуже багато людей відгукнулися. Допомогли речами, сумішшю та памперсами, а ще зібрали понад шість тисяч гривень.

Директорка Івано-Франківської міської дитячої лікарні Ольга Бойчук розповіла “Галці”, що вже звʼязувалася з представником у справах дітей багато дітей, аби дівчинку виписати, бо та вже одужала.

“Люди багато приносили для неї на приймальний покій чи в палату потрібний одяг, їжу та потрібні засоби гігієни. У неї було сезонне захворювання, простуда… Зараз вона себе почуває добре, тому її можна виписувати, адже дуже багато до нас поступають дітей, їх вже немає де класти”, – розповідає Бойчук.

Вона додає, що ця родина не вперше потрапляє у поле зору медиків.

“Спочатку було троє дітей, вони щоразу потрапляли до нас в лікарню, і ця дівчинка вже не вперше у нас. Є багато сімей, які в складних життєвих обставинах, але діти все одно там доглянуті… А вона (ред. мати дітей) зовсім не хоче дбати про своїх дітей”, – говорить Бойчук.

Читайте також:
У мережі з’явилося оголошення про продаж даних українців із «Дії»