п’ятниця , 29.03.2024

На Прикарпатті двоє підлітків пішли щедрувати та викрали у господаря будинку 4000 грн

На Івано-Франківщині двоє неповнолітніх пішли щедрувати та викрали у господаря будинку 4 тис. грн. Розглянувши справу, суд звільнив їх від покарання.

Про це йдеться у вироку Тлумацького райсуду від 29 грудня 2021 року. Перший фігурант – учень 10 класу Обертинського ліцею, другий – учень «Коршівського професійного аграрного ліцею».

Як вбачається із обвинувального акту, 18 січня 2021 року близько 23.30 хлопці прийшли у будинок потерпілого, щоб защедрувати. У кімнаті один із них побачив гроші у склянці в серванті – 4 тис грн. Поки один із них відволік господаря розмовою, інший захопив побачені гроші. Їх діти розділили та згодом витратили на свої потреби. Такі дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст.185 КК, тобто таємне викрадення чужого майна (крадіжка), за попередньою змовою групою осіб.

У суді хлопці вину визнали, щиро розкаялись, попросили вибачення. Також обвинувачені відшкодували потерпілому збитки, тож той заявив про відсутність будь-яких претензій до них. Матері хлопців, що виступили законними представниками у суді, заявили, що діти  виправились, усвідомили вчинене і у майбутньому такого більше не робитимуть.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про доведеність вини обвинувачених. Відтак визнав їх винуватими у вчиненні згадуваного злочину та на підставі ч. 1 ст. 105 КК України звільнив  від покарання без визначення його виду і розміру.

Вирок поки що законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Читайте також:
На Прикарпатті чиновник у перший робочий день року попався на хабарі