п’ятниця , 29.03.2024

На Надвірнянщині водій випив пляшку горілки і сів за кермо, щоб перевірити гальма

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 28 вересня у селі Красна, що на Надвірнянщині. Близько 12-ої години дня на вулиці Січових Стрільців працівники поліції зупинили водія автомобіля “Ауді 80”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився у Надвірнянській районній лікарні.

Результат – 2,5 проміле, що у 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КупАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому суд приступив до розгляду без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

У матеріалах справи цікавими виявилися пояснення водія, надані до адміністративного протоколу. Так ось, чоловік вказав, що вранці, близько 11.00, випив 0,5 л горілки, після чого автомобілем “Ауді 80” вирішив поїхати на перехрестя аби розвернутися та попробувати гальма. Однак на перехресті автомобіль зупинився та перекрив проїзд…

Отож, дослідивши матеріали справи, Надвірнянський районний суд постановив водія автомобіля “Ауді 80” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень  позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад 2 проміле: у Франківську водій “вісімки” заробив 17000 грн штрафу