п’ятниця , 26.04.2024

Герой України, прикарпатець “Да Вінчі” вперше зустрічає Новий рік не на фронті (ВІДЕО)

Дмитро Коцюбайло, якого тепер більше знають як бійця під позивним “Да Вінчі”, прийшов на Майдан, а потім і на війну у віці 18 років.

Герой України

Був важко поранений, а вже через рік став командиром штурмової роти. Талановитий військовий, який робить “смерть ворогам” вже майже вісім років поспіль. Цього року він вперше зустрічає новий рік не на фронті – зробив виняток, щоб побути зі своєю коханою. Її звати Аліна Михайлова, вона і волонтерка, і парамедичка, а віднедавна ще й депутатка Київради.

У п’ятницю, 31 грудня, закохана пара побувала у прямому ефірі ТСН у студії просто неба на Софійській площі у Києві.

Їхня історія кохання почалася на фронті, в Авдіївці і їхньому коханню не лишалося часу на роздуми. Аліна – політологиня за освітою, від самого початку війни була волонтеркою “Армії SOS”. В Авдіївці займалася медичним пунктом, щоб її “правосєки” не хворіли.

Перше і останнє їхнє побачення завершилося поїздкою на танку. Сьогодні вони разом зустрічають Новий рік.

“За звичай, ми з бійцями збираємося за столом, проводжаємо рік, який минув, зустрічаємо новий — все в колі побратимів”, – розповідав герой про новорічній традиції на фронті.

За його словами, рік був важкий і невідомо, що чекає попереду. Але, каже, що бійці готові до будь-якої ситуації.

“Ми бачимо, що відбувається на кордоні, ми мобілізовуємося і готові до будь-якого розвитку подій. Хочу, щоб у новорічну ніч кожен українець подякував тим, хто находиться в окопі, і помолитися за тих, хто не повернувся”, – звернувся друг “Да Вінчі” до всіх українців.

Цього року, в День ЗСУ Дмитро Коцюбайло був відзначений зіркою Героя України. Він став першим добровольцем, якому це звання присвоєно прижиттєво.

До слова, Дмитро Коцюбайло народився 1 листопада 1995 року в селі Задністрянському, нині Бурштинської громади Івано-Франківського району Івано-Франківської области України.

Читайте також:
Ні одягу, ні грошей: у Франківську потребує допомоги сім’я, в якої згоріла квартира (ФОТО)