субота , 04.05.2024

2,89 проміле: у Франківську п’яний водій “Фольксвагена” заробив 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння.

проміле, алкоголь

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 2 жовтня 2021 року в Івано-Франківську. Ввечері, близько 17.40, на вулиці Івасюка поліцейські зупинили водія автомобіля “Фольксваген Пассат”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки у присутності двох свідків. Алкотестер показав результат 2,89 проміле, що у 14 разів більше допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судові засідання кермувальник двічі не з’явився, причини своєї неявки не повідомив. Тому суд розглянув справу без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення та призначив йому покарання – 17000 грн штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську п’яний водій скоїв ДТП і отримав значний штраф