субота , 27.04.2024

Водій молоковоза, який на Городенківщині скоїв смертельну ДТП, отримав три роки тюрми

Три роки тюрми з позбавленням права керування на два роки права керування присудили на водію вантажівки, що збив насмерть пенсіонерку. Аварія трапилась торік у листопаді.

молоковоз, ДТППро це йдеться у вироку Надвірнянського райсуду від 12 листопада. Як вбачається із обвинувального акту, ДТП трапилась близько 9.00 6 листопада 2020 на вул.Миру в селі Виноград, що на Городенківщині.

Тоді обвинувачений, який працював водієм автотранспортних засобів ТОВ Городенківський сирзавод, керував ГАЗ-53 із харчовою цистерною здійснив наїзд на пішохода, що йшла назустріч його смугою.

Аварія трапилась  через перевищення водієм обраної на даній ділянці дороги швидкості та часткову відмову робочої гальмівної системи і рульового керування. У результаті наїзду потерпіла померла на місці.

У суді обвинувачений вину визнав при обставинах, вказаних в обвинувальному акті та заявив про недоцільність дослідження доказів, які ніким не оспорюються. Також повідомив, що він знав, що їде автомобілем, який був частково несправний і говорив автомеханіку, що «тормоза» погані.

Однак той сказав зробити маршрут і вставати на ремонт. Також заявив, що розкаюється у скоєному і що більше такого не повторить. Просив суворо не карати.

Натомість донька загиблої, потерпіла у справі, попросила покарати його суворо. Розповіла, що обвинувачений не попросив навіть у неї нормально вибачення за скоєне, був тільки на похороні матері, сказав «вибачте» і більше нічого.

Також не відшкодував будь-яких коштів, які було витрачено на поховання матері та на витрати після поховання. Директор сирзаводу дала 10 тис. грн.і сказала, що це за те, що аварія трапилась на їхньому автомобілі.

Покарати обвинуваченого згідно із законом попросив суд і ще один родич потерпілий – родич загиблої. Він розповів, що обвинувачений до них жодного разу не підходив.

Суд, допитавши обвинуваченого, заслухавши потерпілих та дослідивши дані, які характеризують особу обвинуваченого,  інші матеріали справи прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого.

Він визнав його винним у вчиненні злочину за ч.2 ст. 286 КК, тобто у порушенні  правил безпеки дорожнього руху, керуючи транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілої та присудив три роки тюрми з позбавленням права керування транспортними засобами строком на два роки.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Діана БОЙКО

Читайте також по цій темі:
На Прикарпатті смертельна аварія – жінка загинула під колесами молоковоза (ФОТО)