субота , 04.05.2024

У Франківську за п’яну їзду водій отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 3 червня цього року в Івано-Франківську. Вночі на вулиці Надрічній поліцейські зупинили водія автомобіля “БМВ 740І”, який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій в установленому законом порядку у присутності двох свідків відмовився.

На кермувальника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав. Пояснив, що відмовився від огляду, бо за кілька днів до цього також був зупинений поліцейськими і їздив на огляд, який не показав сп’яніння. Тож, за словами водія, поліцейські ставляться до нього упереджено.

Втім, дослідивши усі матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля БМВ визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років і з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника.

Термін апеляційного оскарження уже минув і постанова судді набрала законної сили.

Нагадаємо, це вже не перше подібне рішення суду в Івано-Франківську. За останніх три місяці, це вже, як мінімум третій порушник, який окрім 51000 грн штрафу отримав також і конфіскацію авто.

Читайте також:
У Франківську іще один водій за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто