п’ятниця , 19.04.2024

У Франківську водій, який збив пішохода, отримав 51000 гривень штрафу

51000 гривень штрафу та позбавлення права керування на рік присудили на Івано-Франківщині водію «ВАЗ-217030», шо збив у травні цьогоріч на пішохідному переході жінку.

гроші, гривні

Аварія трапилась на вул. Степана Бандери у Івано-Франківську. Про це йдеться у вироку Івано-Франківського міського суду від 15 листопада. Як випливає із матеріалів справи, аварія трапилась 20 травня цього року близько 14.20.

Тоді обвинувачений, водій «ВАЗ-217030» рухався крайньою лівою смугою дорожнього руху, а правою смугою у попутному напрямку рухався автомобіль марки «Mercedes-Benz Sprinter».

Останній при наближення до нерегульованого пішохідного переходу зменшував швидкість, щоб надати перевагу у русі жінці, що почала переходити дорогу. А водій «ВАЗ-217030» збив її. У результаті наїзду жінка отримала травми середньої тяжкості.

У суді обвинувачений вину визнав, розкаявся, просив суворо не карати. Розповів, що він керує транспортним засобом близько 40 років і в минулому жодних порушень Правил дорожнього руху не вчиняв.

Потерпіла пояснила суду, що на даний час їй частково  відшкодовано 10 000 гривень  шкоди, а  щодо  призначення покарання обвинуваченому поклалась на розсуд суду. А ще – просила суд позбавити його права керування транспортними засобами.

Суд, зважаючи на визнання вини фігурантом справи та позицією інших учасників, не став досліджувати докази, які ніким не оспорюються. Він прийшов до переконання про доведеність вини водія “ВАЗу” у вчиненні злочину за ч.1 ст. 286 КК та присудив 51 тис грн штрафу з позбавленням права керування на рік.

Вирок поки що законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Діана БОЙКО

Читайте також:
На Івано-Франківщині у результаті ДТП загинув пішохід