вівторок , 23.04.2024

У Долині водій фури, який скоїв смертельну ДТП, отримав 4 роки тюрми

У місті Долина судили водія тягача з причепом, який скоїв смертельну аварію торік у липні на вул. Данила Галицького.

Чоловіку присудили 4 роки тюрми з позбавленням права керування на два роки. Про це йдеться у вироку Долинського міського райсуду від 16 листопада 2021. Як вбачається із матеріалів справи, аварія трапилась 27 липня 2020 близько 16.00.

Тоді обвинувачений – водій ТОВ «Бест-Лайн»,  керуючи автопоїздом у складі сідлового тягача марки DAF та напівпричепа, не вибрав безпечної швидкості руху, під час повороту не впорався із керуванням на мокрій дорозі, виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення із автомобілем “Опель Кадет” з подальшим виїздом за межі дороги. У результаті зіткнення травмувався пасажир”Опель Кадет” і згодом помер у лікарні.

У суді обвинувачений вину визнав частково. Розповів, що він рухався з швидкістю біля 40 км/год., контролюючи рух автомобіля. При входженні в черговий поворот, автомобіль почало “водити”, відбувся “занос” тягача.

Він намагався вирівняти рух автомобіля, але це йому не вдалось, авто винесло на зустрічну смугу руху і відбулось зіткнення з автомобілем “Опель-Кадет”, який в той момент уже був на обочині дороги. Від початку заносу до зіткнення пройшло приблизно 5 секунд.

Після зіткнення його автомобіль продовжив рух і його винесло за межі дороги. Також чоловік розповів, що після аварії побіг до пошкодженої автівки, де разом з іншими водіями, що зупинялись, витягнули людей з авта.

Допитаний у суді водій “Опель-Кадет” розповів, що їхав разом з батьком, якого забрав з роботи. Попереду нього їхало три авта, а зустрічною – тільки тягач з причепом. Приблизно за 50 м він побачив, що у зустрічного тягача при заході у поворот почало носити причіп. Тому пригальмував і з’їхав на обочину. Але потім тягач винесло на його смугу і відбулось зіткнення.  Щодо міри покарання, просив судити водія тягача згідно із Законом.

Загалом суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого. Тому визнав його винним у вчиненні злочину за ч.2 ст. 286 КК, тобто у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого та присудив 4 роки тюрми з позбавленням права керування на два роки. Суд вирішив, що його перевиховання не можливе без ізоляції від суспільства.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Діана БОЙКО

Читайте також:
На Івано-Франківщині у результаті ДТП загинув пішохід