вівторок , 23.04.2024

Пішов з життя відомий прикарпатський художник Михайло Тимчук

Більш ніж тиждень Михайло Тимчук перебував у стані коми – він мав 100% ураження легень та відмови нирки. Станом на 22 грудня він вийшов з коми, але дихати без апарату не вдавалося.

Михайло Тимчук

У неділю, 26 грудня, на сторінці художника  у Facebook з‘явилися дописи про смерть Михайла Тимчука. Йому було 40 років, пише Репортер.

“Надзвичайно сумно!.. Не віриться.. Міша був світлою людиною, живий, цікавий, усміхнений. Таким залишиться в пам’яті… Світла память!” – пише Ivan Dragan.

“Вічна пам’ять, Тобі, Михайле! Гарного польоту, твори на небесах…” – пише Vasyl Stefanyshyn.

Станом на 22 грудня стан Михайла був дуже важкий. Про це повідомляли на сторінці Вам – живопис, мені – життя. Для Михайла шукали донорів крові. Кожен день для нього був великим боєм з хворобою.

Михайло Тимчук народився 16 квітня 1981 року в селі Майдан, на Івано-Франківщині. Закінчив Інститут мистецтв ПНУ імені Стефаника. Від 2007 року проводить персональні виставки як в Івано-Франківську, так і в столичних галереях. Активно бере участь у всеукраїнських та міжнародних мистецьких виставках, симпозіумі, 2012 року став фіналістом конкурсу молодих художників «Новий український пейзаж».

Читайте також:
На Прикарпатті медики зробили одну з найскладніших операцій цього року