четвер , 18.04.2024

“Перший Lidl мав би відкритися у Франківську”, – Марцінків

Німецька мережа магазинів зі зниженими цінами Lidl планує вихід на український ринок. Перший супермаркет, як очікується, відкриють в Івано-Франківську.

Lidl

Про це повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків в ефірі радіо “Західний полюс”, відповідаючи на питання слухача про можливість відкриття у місті гіпермаркету “Ашан”.

«Поки що ні, мали біля “Велесу”… Але, зважаючи на кризу, десь та ідея… Знаємо, що десь хоче відкриватися Lidl. Перший Lidl мав би відкриватися у місті Івано-Франківську», – сказав мер.

Про вихід Lidl на український ринок раніше повідомляв Forbes з посиланням на німецьке видання Lebensmittel Zeitung.

Зазначається, що Lidl уже найняла регіонального менеджера – Адама Міщишина. Він вісім років до цього працював у польському Lidl, займаючись там закупівлями для 750 магазинів мережі. Міщишин також відповідав за міжнародні закупівлі у Франції, країнах Північної Європи і в деяких дочірніх компаніях Lidl на Балканах.

Коли мережа відкриє в Україні перший магазин, точно невідомо. У Латвії, наприклад, Lidl зареєструвала дочірню компанію ще в 2016 році, а перші магазини зʼявилися тільки в жовтні 2021 року. З моменту першого меседжу про експансію до відкриття магазину у Lidl йде від двох до 10 років.

Читайте також:
500 тис. євро: коломиянин Олександр Романчук став найдорожчим футболістом Прикарпаття