п’ятниця , 26.04.2024

Перевиконали план: на Прикарпатті висадили майже 2 мільйони дерев

Сьогодні, 14 грудня, на нараді у голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук звітували про підсумки осінньої висадки дерев в Івано-Франківській області у рамках програми Президента України «Зелена країна».

садити дерева

Про це повідомили в Івано-Франківському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

В управлінні наголосили, що навесні 2022 року заплановано провести висаджування дерев у кількості 2 743 000 штук. Держлісгоспи повною мірою забезпечені достатньою кількістю садивного матеріалу.

«За осінній період на Франківщині висаджено 1 720 806 дерев на загальній площі 412,9 гектарів. Таким чином, доведені обсяги висаджування дерев для Івано-Франківської області виконано на 119,7 %. Загалом до висаджування дерев долучились понад 5,5 тис. людей. Серед них представники державних лісогосподарських підприємств, шкільна студентська молодь, представники громадських організацій, органів влади, депутати, представники ЗМІ та усі бажаючі. На виконання Указу Президента України та для збільшення кількості вирощуваного садивного матеріалу в 2022 році та наступних роках підприємства управління переглянули і на 75 % збільшили обсяг заготівлі насіння до 10 495 кг. Шляхом додаткового обсягу заготівлі насіння збільшено площі посівів 2021 року до 5,3 га проти запланованих 3,6 га та вирощено понад 5 млн шт. стандартних саджанців лісових порід», — інформує т.в.о. начальника обласного управління лісового господарства Олег Ярошик.

Також лісгоспи ідентифікували 800 га не лісових ділянок в лісах (галявин, пасовищ, сіножаті), які не використовуються за цільовим призначенням, і на яких можливе проведення заходів з їх заліснення. Їхній список подано для включення в державну програму «Масштабне залісення України».

Читайте також:
На Прикарпатті чоловік застряг у громадській вбиральні