середа , 01.05.2024

На Тисмениччині за їзду “під кайфом” водій БМВ отримав 34000 грн штрафу

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані наркотичного сп’яніння.

водій наркотики

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 27 липня цього року у селі Старі Кривотули Тисменицької територіальної громади. Працівники поліції зупинили водія автомобіля марки БМВ, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки наркотичного сп’яніння – порушення мови, координації рухів, зіниці очей не реагують на світло тощо.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Водій у судові засідання двічі не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про їх дату, час та місце проведення. Тому суд приступив до розгляду справи без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Вивчивши матеріали справи, Тисменицький районний суд постановив водія автомобіля БМВ визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
2,35 проміле: на Снятинщині спіймали дуже п’яного водія і дали йому 17000 грн штрафу