четвер , 19.09.2024

На Косівщині водій вживав алкоголь після ДТП і отримав за це 34000 грн штрафу

Косівський районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який після дорожньо-транспортної пригоди вживав алкогольні напої.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 30 серпня цього року у селі Стопчатів Косівського району.

Водій автомобіля “Опель Вектра”, будучи учасником дорожньо-транспортної пригоди, вживав алкоголь до проведення огляду з метою встановлення стану сп’яніння.

Згодом чоловік таки пройшов огляд у медичному закладі. Результат – 0,45 проміле, що на 0,25 проміле вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкоголю після ДТП або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

Нагадаємо, за вживання алкоголю після ДТП передбачений штраф удвічі більший, ніж за керування транспортним засобом у стані сп’яніння.

У судовому засіданні кермувальник своєї провини не визнав.

Втім, дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозаписи з нагрудних камер поліцейських, Косівський районний суд постановив водія “Опеля” визнати у вчиненні інкримінованого порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
2,42 проміле: на Тисмениччині спіймали дуже п’яного тракториста