субота , 27.04.2024

На Долинщині водійка “Ланоса” за п’яну їзду отримала 34000 гривень штрафу

Долинський районний суд призначив покарання для водійки, який повторно впродовж року керувала автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

жінка за кермом

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 1 вересня цього року у селі Мала Тур’я Долинської громади.

Близько опівночі працівники поліції зупинили водійку автомобіля “Daewoo Lanos”, яка перебувала за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальниця відмовилася на місці зупинки. Також відмовилася і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушницю склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Водійка “Ланоса” у травні цього року з інтервалом у п’ять днів двічі попалася поліцейським у стані алкогольного сп’яніння. Оскільки часовий проміжок між порушеннями був незначний, то у суді обидва адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 130 КУпАП об’єднали в одну справу і у червні призначили їй покарання – 17000 грн штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Втім, висновків із призначеного покарання молода жінка не зробила і у перший день осені знову попалася нетверезою за кермом.

У судовому засіданні жінка не визнала своєї провини у нетверезому кермуванні. Розповідала, що поліцейські їй хамили і поводилися некоректно.

Втім, дослідивши матеріали справи, Долинський районний суд постановив водійку “Ланоса“ визнати винною у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Жінка не погодилася із таким рішенням і подала апеляційну скаргу. Однак Апеляційний суд залишив цю скаргу без задоволення. Тож доведеться платити штраф…

Читайте також:
У Долині водій “Хонди” випив 500 грам горілки і попався поліції