п’ятниця , 29.03.2024

2,53 проміле: на Коломийщині спіймали дуже п’яного скутериста

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія скутера, який керував транспортним засобом у стані сильного алкогольного сп’яніння.

алкоголь, драгер

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення був зафіксований 6 серпня цього року у селі Дебеславці. Поліцейські зупинили водія скутера марки “Хонда”, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 2,53 проміле, що майже у 13 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування траснпортними засобами у нетверезому стані).

У судовому засіданні чоловік, який притягувався до відповідальності, своєї провини не визнав. Пояснив, що він не керував транспортним засобом, а лише сидів в якості пасажира.

Втім, суд не прийняв до уваги це пояснення, оскільки вони спростовується представленим відеозаписом з місця події, на якому чоловік підтверджує факт керування транспортним засобом, проходить огляд та погоджується із отриманим результатом.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Коломийський районний суд постановив водія скутера визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Коломиї велосипедиста покарали штрафом за скоєння ДТП