п’ятниця , 26.04.2024

Жінці, яка на Косівщині добувала гравій, присудили 51000 гривень штрафу

Понад 50000 гривень  штрафу присудили жінці за видобуток на Косівщині піщано-гравійної суміші. Обвинувачена пішла на угоду з прокуратурою.

видобуток гравію

Фото ілюстративне

Про це йдеться у вироку Косівського райсуду від 22 жовтня. Як випливає із обвинувального акту, ввечері 16 вересня 2021 обвинувачена здійснила видобуток піщано-гравійної суміші на лівому березі р. Рибниця, що навпроти села Старий Косів, Косівського району за допомогою совкової лопати.

Допомогли жінці навантажити суміш на кузов автомобіля марки ЗІЛ троє людей, які, як пише у вироку, не були обізнані із злочинним наміром обвинуваченої. Надалі авто із сумішшю виявили у селі Старий Косів правоохоронці. Дії обвинуваченої були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 240 КК, тобто незаконний видобуток корисних копалин загальнодержавного значення.

Надалі обвинувачена пішла на угоду з прокуратурою. 22 жовтня суд її затвердив. Він визнав обвинувачену винною у вищезгаданому злочині та присудив узгоджене покарання – 51000 гривень штрафу. Суміш суд конфіскувати в дохід держави.  Рішення набрало законної сили 23 листопада.

Діана БОЙКО

Читайте також:
Житель Верховинського району за незаконний видобуток гравію отримав 25500 грн штрафу