середа , 08.05.2024

За крадіжку автомобіля житель Прикарпаття отримав 5 років тюрми

П’ять років тюрми присудили чоловіку, обвинуваченому у викраденні та розкомплектуванні автомобіля.

Чоловік свою вину визнав частково та попросив покарати ще й людину, яка йому допомагала. Про це йдеться у вироку Івано-Франківського міського суду. Обвинувачений – раніше неодноразово судимий.

Як вбачається із обвинувального акту, 18 грудня 2020 близько 23.00 по вул. Сорохтея у Івано-Франківську обвинувачений попросив знайомого підштовхнути «ВАЗ 21102», щоб привести двигун в дію. Після чого сів за кермо, а знайомий почав штовхати вказаний автомобіль в напрямку вулиці Дудаєва. Завівши мотор, обвинувачений поїхав до Коломийського лісництва, у село Виноград, Івано-Франківської області, де розкомплектував авто. Такими діями обвинувачений завдав збитків власнику авто на 58140 гривень та вчинив злочин за ч.2 ст. 289 КК.

У судовому засіданні обвинувачений вину свою визнав частково. Однак зазначив, що і знайомого, який штовхав автомобіль, також треба притягнути до відповідальності. Мовляв, він прекрасно розумів, що робиться і саме він запропонував відігнати у Виноград і зняті з автомобіля деталі перевозив до себе додому.

Як випливає із подальших пояснень свідків, обвинувачений має співмешканку. Знайомий, який допомагав йому штовхати авто,є  колишнім чоловіком його співмешканки. 18 грудня вони зустрілись, випили і чоловіки пішли до магазину, а дорогою від нього і трапилась крадіжка. Знайомий власне заявив, що вважав власником автівки матір обвинуваченого і не розумів, що чиниться злочин.

Загалом суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого. Відтак визнав його винним у вчиненні злочину за ч.2 ст. 286 та присудив 5 років тюрми без конфіскації майна. Строк відбуття покарання сказав рахувати з часу фактичного взяття під варту – з 22 січня 2021 року.

Вирок поки що законної сили не набрав. На нього подали апеляцію.

Читайте також по цій темі:
У Франківську двоє зловмисників вкрали автомобіль, а потім спалили його у лісі