четвер , 28.03.2024

В Україні вийде книга про різдвяного героя, який живе у Карпатах (ФОТО)

В Україні з нагоди свят видадуть книгу про українського різдвяного героя – Різдвяника – добродійника, який живе у Карпатах.

книга

Про це інформує Український контент.

Книга “Різдвяник і таємниця чарівної долини” стане першою і нестандартною спробою трактувати історію всім відомого чудотворця в українському контексті.

“Цього діда знають під різними іменами – Святий Миколай, Санта, Йоулупуккі… Але поки його розшукують у вічних снігах на Північному полюсі, він неспішно п’є трав’яний чай у тисячолітньому дубі десь посеред українських Карпат. А ще разом із помічниками готує подарунки дітям всього світу”, – йдеться в анотації.

“Ми вирішили, що українські діти заслуговують мати власного героя, що стане казковим прототипом святого Миколая, – відзначають видавці – проєкт “Читай українською”. – Сюжет розгортається десь посеред заповідної зони Карпат. Давним-давно Різдвяник відкрив тут чарівну долину див, де й оселився разом із помічниками. Волею випадку він має впустити до цього чарівного місця сторонніх – двох дітей, що загубилися. І це стане початком чудової пригоди…”

Крім центральної святково-різдвяної теми, історія Різдвяника також зачіпає тему захисту природи як найбільшої цінності. Видання має неабияку цікаву форму – книга матиме 4 велетенські розвороти-розгортки у стилі віммельбухів.

Книга вийде друком наприкінці грудня. До того часу на сайті видавців діє передпродаж. Замовити власний примірник можна за посиланням.

Казкову історію написали молоді українські авторки – Неля Раіна та Наталія Тищенко. Ілюстрації до книги створила українська художниця, яка мешкає в Іспанії – Олена Завітайло.

Читайте також:
Франківські медики врятували жінку після 17 хвилин клінічної смерті (ВІДЕО)